На “Дніпровські електромережі” наклали штраф за зловживання монопольним становищем

28.02.2019 17:30   -
Автор:

Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України визнала дії АТ «Дніпровські електромережі» (до перейменування – ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго») зловживанням монопольним становищем на ринку послуг з розподілу електричної енергії та наклала штраф у розмірі 3 486 751 гривень.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ» з посиланням на прес-службу АМКУ.
Зазначається, що ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» в період з 01.01.2016 по 31.12.2016 займало монопольне становище на ринку послуг з розподілу електричної енергії на території Дніпропетровської області в межах розташування місцевих електричних мереж, що перебувають у його власності, як таке, що не мало жодного конкурента.
Протягом 2016 року ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» неодноразово здійснювало організаційно-технічні заходи з обмеження електропостачання основного споживача ТОВ «Восток Руда», не забезпечивши при цьому необхідні рівні надійності та якості електропостачання для значної кількості споживачів.
Внаслідок таких дій відбулось припинення електропостачання 86 юридичним особам та 1 596 побутовим споживачам міста Жовті Води.
Такі дії ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» визнані Тимчасової адміністративною колегією порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем.
За вказане порушення на ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» накладено штраф у розмірі 3 486 751 грн.