На Дніпропетровщині будують сонячну електростанцію вартістю 230 мільйонів евро

04.10.2018 15:45   -
Автор:

На Дніпропетровщині будують найбільшу й найпотужнішу сонячну електростанцію в Україні, яка містить майже 750 тисяч панелей загальною потужністю 200 МВт. У Нікопольському районі Дніпропетровської області зводять нову сонячну електростанцію.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на пресс-службу ДніпроОДА.
Після завершення будівництва ця сонячна електростанція обіцяє стати найпотужнішою в Україні та ввійти до ТОП-3 найбільших у Європі. «Зелений проект» вартістю 230 млн євро втілюють власним коштом український і китайський інвестори.
Цього разу черговий об’єкт зеленої енергетики зводять у Нікопольському районі. 400-гектарний будівельний майданчик – поблизу села Старозаводське. Роботи ведуться на місці відпрацьованого кар’єру, землі якого непридатні для сільського господарства. Загалом буде до 750 тис сонячних панелей. Також змонтують 80 інверторних станцій із силовими трансформаторами й розподільними пристроями.Модулі китайського виробництва зможуть забезпечити електрикою 100 тисяч домівок та підприємств.
Крім того, інвестори обіцяють створити нові робочі місця – зростуть надходження до місцевих бюджетів. Ще одна вигода – екологічна. Електростанція не завдаватиме шкоди довкіллю, а вироблена енергія буде чистою. Будівництво нової сонячної електростанції стартувало весною 2018-го після підписання договору між інвесторами – українською компанією ДТЕК та китайською China Machinery Engineering Corporation (CMEC).
Завершення будівництва заплановане на початок 2019-го. Після цього станцію підключать до єдиної енергетичної системи України та введуть в експлуатацію.