На Дніпропетровщині кількість переселенців з Донбасу значно збільшилася, – Корбан

02.12.2014 15:44   -
Автор:

Керівництво Дніпропетровщини та Комісар Ради Європи з прав людини обговорили ситуацію з переселенцями в регіоні. У зустрічі з Комісаром Ради Європи з прав людини Нілом Муйжніексом взяли участь заступники голови ОДА Геннадій Корбан та Святослав Олійник, а також радник губернатора Борис Трейгерман.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Геннадій Корбан зазначив, що останнім часом на Дніпропетровщині кількість переселенців з Донецької та Луганської областей значно збільшилася.
«Там зруйнована інфраструктура, люди замерзають, потерпають від голоду. Вони залишають ці території. І перші дві області, які їх зустрічають, – це Дніпропетровська і Запорізька області. Завдяки тому, що в Дніпропетровській області працює сильна і злагоджена команда, ці процеси досить регульовані та керовані, – сказав він. – На сьогодні в регіоні зареєстровано близько 44 тис біженців. На даний час ми ведемо повторну перереєстрацію цих людей. Ми бачимо вже близько 78 тис біженців».
Заступник губернатора наголосив, що на Дніпропетровщині організована система, при якій кожна сім’я переселенців може отримати грошову компенсацію. Крім того, працює низка благодійних фондів, які забезпечують цих людей теплим одягом, харчуванням та ін. Проте, за словами Геннадія Корбана, регіон завжди радий будь-якій допомозі, яку готове надати міжнародне співтовариство.
Ніл Муйжніекс розповів, що основна мета зустрічі – отримати офіційну інформацію щодо переселенців в регіоні з перших вуст.
«Моя головна турбота – це ситуація з біженцями. Мені важливо дізнатися все можливе про ситуацію в Луганську і Донецьку, говорити з людьми, які тут і найкраще знають ситуацію на сході, щоб я міг розповісти про це світу, не тільки в Раді Європи, а й міжнародним ЗМІ, і нашим партнерам в Європі, – сказав він. – Біженців дуже багато і, напевно, буде ще більше. Дуже складне завдання – якось допомагати їм. Найголовніше, що всі працюють разом: і волонтери, і громадські організації, і місцева влада, і центральна влада, і міжнародні організації».
Читайте також: Почему Украине нельзя отказываться от Донбасса