На Дніпропетровщині ініціювали благодійну акцію «Подаруй дитині свято»

15.12.2014 16:57   -
Автор:

В рамках благодійної акції кожен зможе стати чарівним Дідом Морозом на кілька годин. Перевтілення відбувається дуже просто – в 13 найбільших торговельних центрах Дніпропетровщини будуть розміщені новорічні ялинки з листами дітей-сиріт до Діда Мороза. Здійснити бажання дітей, що втратили батьків, зможе кожен. Необхідно просто придбати подарунок та передати дитині. Акція триватиме з 19 грудня 2014 року по 8 січня 2015 року.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Новорічні ялинки з листами від дітей-сиріт до Діда Мороза будуть розміщені в торговельних центрах (“Апполо”, “Європа”, “Терра”, “Славутіч”, “Дафі”, “Караван”, “Passage”, “Вавілон”, “Епіцентр” у Дніпропетровську та “Епіцентр” у Дніпродзержинську і Кривому Розі).
«Доля розпорядилася так, що не всі діти мають родину. В області є інтернатні заклади, де проживають діти, які не мають батьків. Напередодні свят кожна дитина загадує бажання, щоб знайти під ялинкою подарунок. Цього року облдержадміністрація виступила з ініціативою проведення акції «Подаруй дитині свято». Ми пропонуємо кожному небайдужому жителю області стати Дідом Морозом для дитини-сироти»,- сказала директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Вікторія Крупська.
Як розповіла начальник управління дошкільної, позашкільної та загальної середньої освіти департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валентина Середня, діти написали листи з побажаннями. Ці листи будуть передані торговим мережам та розміщені на ялинках.
«Новий рік – це свято, до якого готуються із задоволенням. Малеча готується по-своєму. Вони пишуть листи Діду Морозу, у яких загадують найпотаємніші бажання, і сподіваються, що вони здійсняться», – підкреслила Валентина Середня.
Загалом в акції беруть участь 707 дітей з інтернатних закладів.
«Загалом у акції беруть участь 13 найбільших торговельних мереж у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі та сел. Ювілейному. У магазинах обов’язково працюватиме адміністратор, який організовуватиме процес та допомагатиме покупцям», – зазначила начальник управління розвитку споживчого ринку, харчової та переробної промисловості департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій облдержадміністрації Маргарита Зотова.
Механізм участі в акції дуже простий:
Оберіть лист з ялинки з назвою подарунка, який можете придбати. Ні в якому разі не викидайте лист – це дитяча мрія.
Придбайте цей новорічний подарунок дитині.
Прикріпіть лист до подарунка і віддайте адміністратору торговельного центру. Якщо бажаєте особисто передати подарунок дитині, повідомте свої контактні данні адміністратору. Волонтери зв’яжуться з вами.
Подарунки дітям будуть вручатися централізовано – одразу всьому інтернату чи дитячому будинку. Таке рішення було прийнято організаторами задля того, щоб не засмучувати тих дітей, чиє бажання ще не виповнилося.
Під час акції кожен матиме змогу сфотографувати та зняти на відео добру справу. Ці фото та відеоматеріали можна надсилати на електронну адресу: svjato2015@gmail.com для розміщення в мережі Інтернет. Зокрема, на сайті Дніпропетровської облдержадміністрації (adm.dp.ua).
Довідка: Назва та адреса торговельних центрів:
1. “ЕпіЦентр-1” смт. Ювілейне, вул. Бабенка, 25.
2. “ЕпіЦентр-2” м. Дніпропетровськ, вул. Запорізьке Шосе, 62К.
3. “ЕпіЦентр” м. Дніпродзержинськ, перехрестя бульв. Будівельників та вул. Дружби Народів.
4. “ЕпіЦентр” м. Кривий Ріг, вул. Бикова, 33.
5. ТРЦ “Дафи” м. Дніпропетровськ, бульвар. Зоряний, 1 А.
6. ТРК “Аполло” м. Дніпропетровськ, вул. Титова, 36.
7. ТРЦ “Вавилон” м. Дніпропетровськ, вул. Маршала Малиновського, 2.
8. ТЦ “Караван” м. Дніпропетровськ, вул. Нижнедніпровська, 17.
9. ТЦ “Passage” м. Дніпропетровськ, вул. Карла Маркса, 50.
10. м. Дніпропетровськ, ТЦ “Європа” м. Дніпропетровськ, бульвар Європейський, 1Д.
11. ТОЦ “Славутіч” м. Дніпропетровськ, пр. Кірова, 104А.
12. ТЦ “Терра” м. Дніпропетровськ, вул. Панікахи, 15.
13. ТЦ “Терра” м. Дніпропетровськ, вул. Героїв Сталінграда, 118Д.