На Дніпропетровщині більше 3 тис родин переселенців отримали грошову допомогу

26.11.2014 16:45   -
Автор:

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України допомога переселенцям призначається для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. Обсяг щомісячних виплат на сім’ю може сягати до 2 400 грн.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Для того, щоб їх отримувати, необхідно, перш за все, одержати довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи та внести відомості в Єдину інформаційну базу даних про переселенців за місцем фактичного проживання.
На сьогодні в Дніпропетровській області взято на облік 17762 родини, які перемістилися з тимчасово окупованої території України або районів проведення антитерористичної операції та яким видано довідку встановленого зразка про внесення даних до Єдиної інформаційної бази даних.
Читайте також: На Дніпропетровщині переселенці отримали від ООН більше 3,5 млн грн
Зазначена довідка є підставою для подальшої виплати пенсії, державної допомоги, інших соціальних виплат.
За призначенням грошової допомоги на проживання до управлінь соціального захисту населення звернулося 14195 родин, допомогу призначено 10 473 родинам.
Протягом листопада 3306 сімей вже одержали кошти на загальну суму 5,6 млн.грн., ще для 3425 сімей на суму 4,7млн.грн. кошти надійдуть в найближчий час.