На Дніпропетровщині рятують річку Оріль

25.04.2018 12:15   -
Автор:

Директор департаменту екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної державної адміністрації Руслан Стрілець в ефір «34 каналу» розповів, як проходить розчищення річки Оріль.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
«Ми почали роботи з відновлення або спасіння Орілі ще у 2016 році. Уже завершено очищення річки Заплавка, що впадає у Оріль, і дасть туди приток свіжої води, і наразі тривають проектні роботи – обстежують 37 км русла старої Орілі, для того, щоб знайти правильні, ефективні рішення і річку відновити», – сказав він.
Стрілець пояснив, що є старе русло Орілі, але є й нове русло, це так званий дренажний канал, де вода новим шляхом потрапляє вже у Дніпро. Старе русло ніхто не чіпав, але коли розбудовувалась інфраструктура, то побудували ще один канал, і назвали його новим руслом Орілі.
«На 37 км нам треба знайти проблемні ділянкі, ті ділянки, які замулені, ті ділянки, які роблять некомфортним проживання місцевих мешканців. Там, де є серйозні розливи, зробити нормальне русло, щоб вода безперешкодно потрапляла, туди, куди вона повинна потрапляти, а також знайти ті незаконні копанки, і ті незаконні дамби, які впливають на гідрологічний стан самої річки, та відповідно зробити так, як повинно бути по природі», – розказав він.