На Дніпропетровщині на шахті сталася аварія

24.04.2021 08:16   -

Через аварію на шахті «Благодатна» на Дніпропетровщині загинув гірник, – повідомляє Радіо Свобода з посиланням на пресслужбу компанії «ДТЕК-Павлоградвугілля».

Обвал стався сьогодні вдень під час робіт у західному дренажному штреку. На цей час там працювало двоє гірників.

Один зазнав легких травм ніг, а інший опинився під завалами. Рятувальники знайшли його під завалами. Лікарі констатували смерть.
«На жаль, потерпілий був виявлений без ознак життя і лікар реанімаційно-протишокової групи на місці події констатував його смерть», – мовиться в повідомленні.

Під час розбору обвалу один з рятувальників отримав травму плеча. Медики надали йому допомогу, зафіксували легку травму.

Народний депутат України Михайло Волинець на своїй фейсбук-сторінці оприлюднив дані про загиблого. За його повідомленням, це 30-річний гірник очисного забою, батько двох дітей.

“На жаль. Дива не сталося. Під завалом на шахті «Благодатна» знайдено тіло без ознак життя.
Загиблий гірник очисного забою Курасов Дмитро Валерійович 1991 року народження. Без батька залишились двоє дітей одного та п’яти рочків. Велика сім’я Незалежної профспілки гірників України, членом якої був Дмитро, висловлює співчуття родині загиблого. Це дійсно важка та непоправна втрата… Сьогодні о 12:30 на шахті Благодатна (ШУ ім. Героїв космосу) під час проведення демонтажних робіт стався обвал пустих порід”
, – повідомив депутат.

На підприємстві повідомили, що причини аварії розслідуватиме спецкомісія.