На Дніпропетровщині було виявлено арсенал боєприпасів часів Другої Світової

01.04.2021 18:53   -

ГУ ДСНС у Дніпропетровській області повідомило про небезпечну знахідку – поблизу села Петрове Софіївського району членами громадської істоично-пошукової організації було виявлено кілька десятків артилерійських снарядів часів Другої Світової. Спеціалісти прибули на місце для обстеження вибухонебезпечних предметів і приступили до знещкодження арсеналу.

Окрім того, чоловік з села Слобожанське, працюючи на власному городі, виявив гранату – теж нагадування про минулу війну.

Спочатку повідомлення надійшло про виявлення вибухонебезпечних предметів в селищі міського типу Слобожанське. Власник виявив небезпечну знахідку під час проведення земельних робіт на власному подвір’ї. А згодом надійшло повідомлення, що під час проведення пошукових робіт громадською історико-пошуковою організацією «Пам’ять нащадків» виявлено предмети, схожі на застарілі артилерійські снаряди. Подія трапилася поблизу села Петрове Софіївського району“, – сказанов повідомленні ДСНС.

May be an image of просто неба

Пам’ятайте порядок дій при виявленні вибухо-небезпечних предметів:

Загальні дії:

– при виявленні вибухонебезпечного (потенційно вибухонебезпечного) предмету, жодним чином не чіпати його і тим більше намагатися розібрати;

– негайно повідомити районний Міловський міськрайонний відділ ГУ ДСНС у Луганській області, Міловський районний відділ поліції за телефонами «101», «102»;

– побачивши спалах або почувши звук вибуху, негайно сховатися чи лягти на землю, навіть знаходячись на значній відстані від місця вибуху, тому що можливе поранення камінням, уламками та ін.

Дії дорослих:

– помітити місце знахідки небезпечних предметів;

– виставити тимчасову охорону;

– довести до присутніх, що торкатися до небезпечних предметів не можна, так як це загрожує життю;

– негайно сповістити в місцеві органи влади, поліцію, Міловський МРВ ГУ ДСНС про знахідку;

– до прибуття працівників поліції взяти місце і предмет під нагляд;

– не допускати до місця знахідки інших людей, особливо дітей;

Дії дітей:

– визначити місце знахідки;

– не торкатися знахідок самому і не дозволяти це робити нікому іншому;

– про знайдені підозрілі предмети негайно сповістити дорослих (в школу, поліцію, найближчу установу);

– не розводити багаття поблизу знахідки;

– запам’ятати дорогу до того місця, де була виявлена знахідка і поставити пам’ятну віху.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити це самі, адже це може призвести до трагічних наслідків.

May be an image of просто неба