На Дніпропетровщині активісти поскаржились до поліції на незаконні білборди кандидатів

30.01.2019 12:45   -
Автор:

У найбільших містах Дніпропетровської області виявлене незаконного розміщення агітаційної продукції кандидатів в президенти України
Про це йдеться у повідомлені громадської мережі “ОПОРА“, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
Активісти поскаржились до поліції на розміщення у найбільших містах Дніпропетровської області агітаційної продукції кандидатів в президенти України Олега Ляшка, Юлії Тимошенко, Іллі Киви.
Білборди з рекламою кандидатів у президенти розміщені без вихідних даних.
Координатор громадського спостереження ОПОРИ за виборами в Дніпропетровській області, Головченко Вадим зазначив:
“В день подачі заяв до поліції з приводу виявлених можливих порушень виборчого законодавства більшість кандидатів не відкрили виборчі фонди або ще не призначили розпорядників. Оскільки не було зареєстровано довірених осіб кандидата, постає питання про належність джерел фінансування агітаційних матеріалів”.
Нагадаємо, відповідно до статті 57 Закону України “Про вибори президента України” наступного дня після реєстрації особи кандидатом/кою в Президенти України може бути розпочата передвиборна агітація такої особи. Стаття 41 цього ж Закону регулює процес відкриття зареєстрованим кандидатом свого виборчого фонду для оплати виготовлення та розміщення агітаційних матеріалів.
У частині 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення повідомляється: “Розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація зазначена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”.