На 27 округе один из кандидатов скопировал программу 2012 года

20.06.2016 15:00   -
Автор:

Промежуточные выборы в Верховную Раду Украины по 27 округу в Днепре зафиксировали рекордное количество кандидатов в депутаты. Некоторые из них не спешат проявить оригинальность и пользуются чужими наработками. Так, например, при первом анализе был обнаружен практически полный плагиат в избирательной программе у самовыдвиженца Константина Бильцана.
Об этом сообщает интернет-издание “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
Если ввести в поисковике отдельные пункты программы Бильцана, то сразу выпадают совпадения по целым предложениям. Так, например, им была взята за основу программа самовыдвиженца Виталия Згуры, который баллотировался в 2012 году на 195 округе и немного дополнена тезисами из программы Андрея Губского, который баллотировался в 2013 году на 197 округе.
Ниже приводим текст избирательной “программы” Констатина Бильцана. Черным цветом выделен авторский текст Згуры 2012 года, красным – выдержки из программы Губского от 2013 года:
Я, Більцан Костянтин Миколайович, кандидат в народні депутати України, як представник громади м. Дніпро, переконаний, що народний депутат зобов’язаний представляти і відстоювати права та інтереси як громади так і кожного окремого виборця (это предложение – единственный оригинальный текст, – ред.).
Основний принцип моєї програми: «Мій голос – повне відображення голосу моїх виборців».
Мій життєвий принцип:
– «Робити все заради людей та на благо України».
Основні завдання, на які я буду спрямовувати всі свої зусилля в Парламенті:
Подолання безробіття
гарантоване працевлаштування молодих спеціалістів;
розвиток промисловості та створення -нових робочих місць за рахунок перерозподілу бюджетних надходжень та вдосконалення податкової політики;
Справедлива оплата праці
Пенсійне забезпечення
гарантована пенсія на рівні більше ніж прожитковий мінімум, усім хто досягнув пенсійного віку і відпрацював повний стаж роботи, збільшення розміру пенсії відповідно збільшенню стажу;
за бажанням – додаткове накопичування пенсії в пенсійних фондах за підтримки та гарантіями держави
Освіта і наука
доступна вища освіта для всіх, хто склав вступні екзамени;
державна програма захисту дітей від негативного впливу
Охорона здоров’я
гарантоване надання безоплатної медичної допомоги усім, хто її потребує; можливість отримання платних медичних послуг за бажанням;
розвиток медичного страхування за підтримки та гарантіями держави;
державний контроль за якістю надання медичної допомоги в лікувальних закладах усіх форм власності, та за рівнем цін та якістю медикаментів.
Я йду у депутати, щоб сприяти встановленню принципів справедливої держави, чесної влади, гідного життя.
Я зроблю все можливе для захисту української мови як основи державності. Я бачу Україну повноправним членом Європейської спільноти і працюватиму для цього.
Я буду ініціювати проведення пенсійної, медичної, освітянської реформ з метою поліпшення життя кожного громадянина України, а не тільки багатих посадовців.
Я добре знаю ті проблеми, що турбують жителів мого виборчого округу та сприятиму вирішенню нагальних проблем громади м. Дніпро:
Забезпечення належного транспортного зв’язку
Створення нових робочих місць, в т.ч. для молоді
Забезпечення доступності медикаментів та комунальних послуг для незахищених верств населення
Збільшення кількості дошкільних закладів, культурно-мистецьких центрів
Захист інтересів фермерів та підприємств мого виборчого округу
Переконаний, що обравши мене до Верховної Ради України, Ви будете пишатися здійсненим вибором, а ваш депутат буде поруч з Вами та готовий прийти на допомогу в усіх життєвих негараздах та проблемах.