На 12-му кварталі облаштували двір завдяки «Бюджету участі»

05.08.2021 10:37   -

У Дніпрі триває реалізація проєктів за Бюджетом участі, зокрема й оновлення, благоустрій житлових будинків та дворів. Їх перетворюють на сучасні й комфортні. Один із таких дворів – на ж/м 12 квартал (вул. Інженерна, 9 – вул. Гладкова, 28). Завдяки муніципальній програмі «Бюджет участі» тут зміни кардинальні: встановили декілька дитячих майданчиків для дітей різного віку, зробили спортивний майданчик (воркаут), упорядкували пішохідні доріжки із плитки, заасфальтували внутрішньоквартальну дорогу, тротуари.

«Мешканці цього двору достатньо активні. Місцеві автори вже виграли 11 проєктів на загальну суму 3,4 млн грн, з них 7 вже реалізовані, решта – у процесі. За виграні проєкти проголосували понад 10 тис. осіб. Двір кардинально перетворився. Тепер це справжній оазис для безпечного і комфортного дозвілля. Загалом близько 20% поданих проєктів на Бюджет участі стосуються благоустрою, безпеки територій, зокрема й дворів, на загальну суму 24 млн грн. Частина таких проєктів уже втілена. Тож закликаємо містян долучатися до програми, бути активними і разом змінювати місто», – підкреслила директорка департаменту інноваційного розвитку міської ради Юлія Павлюк.

Зі свого боку авторка проєктів-переможців, які стосуються упорядкування двору по вул. Інженерній, 9 – вул. Гладкова, 28, Ольга Худа зазначила: «Наш двір достатнього великий, на декілька будинків, і дійсно був уже не у надто привабливому вигляді – асфальт зруйнувався, тирчали усілякі штирі, були ями, калюжі. Словом, двір перетворився на суцільне непрохідне місце. Тож вирішили це змінювати. Перший виграний проєкт у Бюджеті участі – облаштування дитячого майданчика. Далі вирішили з мешканцями зонувати двір і упорядковувати його так, щоб відпочивати могли діти різного віку. Відтак з’явився і майданчик для старших дітей, потім зона воркауту, а далі й інший благоустрій. Тож зараз пересуватися і просто гуляти на нашому дворі безпечно і комфортно».

Восьмирічний Ілля Горілов радіє оновленню двору: «Раніше жодного майданчика у нас не було, щоб погратися. Ніде було поїздити на велосипеді чи самокаті через погану дорогу. А зараз все інакше – гарні, сучасні майданчики, дороги такі, що можна безпечно кататися на велосипеді».