Минулої доби зафіксовано 2 випадки порушення режиму тиші на Донбасі

20.12.2021 09:27   -

Прес-служба ООС повідомила, що збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи. Так, упродовж минулої доби, 19 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Неподалік НОВОЗВАНІВКИ ворог вів вогонь з артилерії калібру 122 мм. В напрямку СВІТЛОДАРСЬКА російські найманці здійснили обстріл з великокаліберних кулеметів. Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає. Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли“, – сказано в повідомленні.

Станом на 7 годину ранку, 20 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Нагадаємо, що 2 грудня Верховна Рада продовжила до 31 грудня 2022 року дію статті 1 закону “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”.

Ухвалений документ продовжує на рік можливість тимчасового запровадження особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, встановленого статтею 1 закону України “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей”.

Як зазначається у пояснювальній записці, ухвалений закон має на меті створення додаткових часових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН.