Минулої доби в зоні проведення ООС зафіксовано 136 порушень режиму припинення вогню – загинули українські військові

20.02.2022 09:07   -

Прес-служба ООС повідомляє про зростання напруженості на Сході.

Внаслідок обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали осколкові поранення несумісні з життям. Четверо військовослужбовців отримали поранення різної ступені важкості та знаходяться у лікувальних закладах. Один військовослужбовець отримав бойове травмування.

Упродовж минулої доби, 19 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 136 порушень, 116 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Окупанти провокують українських військових, ведучи вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, артилерії калібру 122 мм та 152мм.

КПВВ “ЩАСТЯ” три рази потрапляло під прицільний вогонь мінометів та станкових протитанкових гранатометів. Через регулярні обстріли призупинено функціонування КПВВ «ЩАСТЯ».

Українська сторона СЦКК повідомляє про численні факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про ведення ними активних заходів бойової підготовки задля створення умов подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення.

За поточну добу з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 8 порушень, 7 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

На зображенні може бути: карта та текст