ДСНС сформувала електронну мапу захисних споруд і укриттів для мирного населення Дніпра та області

20.02.2022 09:22   -

18 лютого керівництво Дніпропетровської обласної державної адміністрації разом із представниками правоохоронних органів та ДСНС обговорили тему безпекової ситуації у регіоні, яка склалася через нестабільну геополітичну ситуацію. Правоохоронні та контролюючи ограни, представники Національної поліції та кіберполіції, які долучились до зустрічі, відповіли на нагальні питання, а також розглянули різні сценарії – від оптимістичних до кризових.  

На черговій сесії Дніпропетровської обласної ради, 15 лютого, була затверджена Програма територіальної оборони Дніпропетровської області на 2022 рік, яка передбачає відповідне фінансування з місцевого бюджету в разі необхідності. Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву», який набув чинності 1 січня 2022 року, уже створений штаб зони територіальної оборони на чолі з головою Дніпропетровської облдержадміністрації. Відповідно, в області сім голів районних державних адміністрацій визначені керівниками районних зон тероборони, а командири батальйонів, які сформовані,  є керівниками штабів зон тероборони.  

Щодо фонду захисних споруд, то він наразі налічує 1580 одиниць цивільного захисту. Таким чином, захисними укриттями забезпечено 81% населення. На сайті ДСНС Дніпропетровської області розміщена карта розташування захисних споруд, а також триває процес доопрацювання та формування карти найпростіших укриттів. 

Всі об’єкти енергозабезпечення та центри забезпечення мобільного зв’язку охороняються силами Національної поліції та Національної гвардії України.