«Ми виграли цю справу»: Філатов повідомив про рішення суду, що позбавляє Коломойського монополії на аеропорт Дніпра

07.02.2023 12:20   -

Як відомо, ще у вересні минулого року Дніпровський окружний адміністративний суд скасував компанії олігарха Ігоря Коломойського право експлуатації Дніпропетровського аеропорту. Позивачем тоді виступила міськрада Дніпра, а третьою особою стало Національне антикорупційне бюро України. Нині ж, після розгляду апеляції, рішення набуло законної сили.

«Після всіх судових суперечок, «хвороб» самих суддів, численних переносів засідань та інших дивних див ми виграли цю справу. Зараз можу сподіватися, що Коломойський більше не паразитуватиме на аеропорті Міста», — написав мер Дніпра Борис Філатов, зауваживши, що хоча попереду ще касаційний суд, він переконаний – летовище вже вирвано з рук олігарха.

Міський голова додав, що після Української Перемоги та відбудови летовища воно нарешті зможе працювати з лоукостами, а вартість перельотів перестане завищуватися штучно.

Філатов також подякував НАБУ та Державіаслужбі за принципову позицію у вирішенні цього питання.

Водночас адвокатка Олена Доненко, яка працювала над справою, повідомила, що процес тривав 2 роки. Майже півтора з них знадобилося на судовий розгляд.