Муніципальна няня: як отримати компенсацію від держави (інфографіка)

16.01.2019 14:00   -
Автор:

З 1 січня 2019 року в Україні запрацювала нова соціальна програма – “Муніципальна няня”. Відповідну норму передбачено постановою Кабміну від 30 травня 2018 року.
Про це повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” із посиланням на “news.finance“.
Строк подачі документів – місяць із моменту укладення угоди з нянею. Щомісяця до 5 числа потрібно надавати документи про оплату праці няні. Рішення про нарахування компенсації ухвалюють місцеві органи соцзахисту протягом 10 днів від дати подання документів.
Скільки відшкодує держава?
Сума відшкодування 1626 гривень на місяць. Компенсація на няню не заміняє інші соціальні виплати на дитину і виплачується окремо.
Умови відшкодування
Батьки самі шукають і обирають фахівця, але обов’язково має бути офіційне працевлаштування няні.
Як оформити?
Потрібно звернутись у відділ соцзахисту за місцем проживання. З собою мати паспорт та ідентифікаційний код одного з батьків, свідоцтво про народження дитини, а також копію офіційно укладеного з нянею договору. Необхідно написати заяву на отримання компенсації і надати документи, що підтверджують оплату послуг няні (квитанції, чеки, виписки з банківського рахунку тощо).
Які пункти повинні бути в договорі з муніципальної нянею?
Повинен бути зазначений обсяг робіт, нормований робочий час, відповідальність сторін, форс-мажорні обставини, перелік обов’язків няні, періодичність та сума винагороди.
Кому не надається компенсація?
Компенсація послуги не надається батькам, які є батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства.