Мрії про 4000 Є: в ДНУ імені О. Гончара викладачам затримують зарплату

07.07.2021 18:11   -

Обіцяних 4 000 євро від Зеленського українським викладачам можна чекати і три, і більше років. Мова вже про те, щоби їм платили ті гроші, що мають за нинішніми тарифними розрядами й окладами. Та навіть цього не отримують!

Стало відомо, що в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара викладачів у відпустку відправили, а от виплатити їм зарплату (відпускні), за яку викладачі мають жити – забули. Вірніше, не забули, а просто не виплатили… через брак коштів.

Відповідне повідомлення головного бухгалтера навчального закладу було опубліковане на сайті університету.

На теперішній час централізована бухгалтерія здійснює нарахування заробітної плати згідно з наданими витягами з наказів для здійснення виплати у першу половину липня. Після остаточного розрахунку буде виплачено заробітну плату у межах бюджетних призначень та власних надходжень. Про стан виплати заробітної плати буде поінформовано. Сподіваємося, що заходи для стабілізації фінансового стану, які університет планує провести найближчим часом, а саме успішна робота всіх працівників щодо збільшення контингенту студентів, приведення чисельності працівників університету у відповідності до фінансових можливостей, скорочення непродуктивних видатків, пов’язаних з утриманням надлишкових площ та споруд, сприятиме вирішенню фінансових негараздів та надасть можливість функціонування університету в сучасних умовах. Ураховуючи вищесказане, сподіваємося на розуміння і на подальшу сумлінну роботу всіх членів колективу», – сказано в повідомленні.

На зображенні може бути: текст

В такий досить завуальований спосіб викладачам пояснили, що грошей на відпускні, які виплачуються перед відпусткою, поки нема. Як видно, адміністрація університету лише сподівається, що гроші будуть знайдені.

Якщо сказати простіше, то вас, викладачі та працівників, послали на х… Або відповіли класичним “денег нет, но вы держитесь”. А в останньому абзаці ще й побажали хорошого настрою“, – так прокоментували повідомлення адміністратори Фейсбук-сторінки “Правдиві новини ДНУ ім О. Гончара“.

Із власних джерел нам стало відомо, що затримка виплат викладачам відбувається і в інших університетах Дніпра. Враховуючи попереднє повідомлення про те, що дніпровських викладачів змушували йти у неоплачувану відпустку за “власним бажанням”, можна припустити – ситуація з бюджетним фінансуванням – критична.