Московію викинули з Ради Європи

16.03.2022 16:48   -

Комітет міністрів Ради Європи вирішив виключити Росію з цієї організації. Про це йдеться в резолюції на сайті Ради Європи.

«Комітет міністрів постановляє в рамках процедури, започаткованої відповідно до статті 8 Статуту Ради Європи, що Російська Федерація припиняє бути членом Ради Європи з 16 березня 2022 року», – йдеться у заяві.

Рада Європи підтвердила, що агресія РФ проти України є серйозним порушенням РФ своїх зобов’язань за статтею 3 Статуту Ради Європи.

Комітет міністрів Ради Європи — головний орган цієї організації — проголосував за виключення Московії з її складу. Напередодні таке рішення підтримала й Парламентська асамблея Ради Європи.

Зазначається, що згідно з рішенням, яке було ухвалене у порядку, передбаченому статтею 8 Статуту Ради Європи, РФ припиняє бути членом Ради Європи, починаючи від сьогоднішнього дня, через 26 років після приєднання до Організації.

У Постійному представництві України при Раді Європи зазначили, що це «історичне рішення».

Прапор росії вилучили з низки прапорів держав-членів Ради Європи перед палацом Європи у Страсбурзі. Фото оприлюднено у Твітері.