Московія зникає з космосу, – припиняє роботу на Міжнародній космічній станції

01.05.2022 13:03   -

Керівник московитської космічної програми заявив, що РФ припинить місію на Міжнародній космічній станції.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Рішення вже прийнято, ми не зобовʼязані про це говорити публічно», — заявив гендиректор роскосмосу Дмітрій Рогозін у суботу в інтерв’ю пропагандистському московитському телебаченню.

«Я можу сказати лише це — згідно з нашими зобов’язаннями ми повідомимо наших партнерів про закінчення нашої роботи на МКС за рік».

Рогозін уточнив, що терміни роботи Московії на МКС визначаються урядом та президентом, наразі рф продовжує роботу на станції до 2024 року. Раніше, цього ж місяця, він погрожував припинити місію Московії, якщо США, Європейський Союз і Канада не знімуть санкції проти підприємств московитської космічної галузі.

NASA, яке планує експлуатувати космічну станцію до 2030 року, продовжує використовувати російські космічні кораблі «Союз» для транспортування астронавтів на МКС і з МКС. Зараз космічне агентство США більше покладається на приватні космічні польоти.

8 квітня SpaceX успішно відправила на МКС першу туристичну місію.

26 квітня перша приватна космічна місія безпечно завершила двотижневу наукову місію до МКС і приводнилася в Атлантиці біля узбережжя Флориди.

27 квітня компанія SpaceX доставила на орбіту четверту групу астронавтів. Ракета SpaceX Falcon 9 відправила астронавтів на космічному кораблі Crew Dragon під назвою Freedom.