Московія визнала, що засідання Радбезу РФ 21 лютого показали у запису, хоча глядачам це подавали як прямий ефір

22.02.2022 15:09   -

Речник Путіна Дмитро Пєсков визнав, що засідання Ради безпеки Росії 21 лютого, на якому було підтримано визнання терористичних угруповань «ДНР» і «ЛНР», вийшло у запису. Однак для глядачів його подали, як пряму трансляцію, – повідомляє Интерфакс.

«Це було екстраординарне засідання Ради безпеки, і президент його скликав у звʼязку з екстраординарною ситуацією у двох «республіках». І тема визнання цих двох республік теж, звичайно, має екстраординарний характер», — сказав речник.

Він пояснив, що засідання було відкритим, оскільки розглядочся «чутливе питання» і Путіно було важливо почути аргументацію членів Радбезу.

Саме засідання пройшло вдень, його показали не в прямому ефірі, «бо це засідання Ради безпеки і певні нюанси не увійшли в ефір». Пєсков нагадав, що зазвичай на таких заходах транслюють лише вступне слово голови Ради безпеки, а «жодні інші» виступи ніколи раніше не показували.

Пєсков також підтвердив, що не всі виступи учасників засідання увійшли до запису. Показаний в ефірі остаточний матеріал монтувався за участю представників адміністрації Путіна.

Також Пєсков повідомив, що Путін «фактично сам готував звернення, власне він є безпосереднім його автором».

21 лютого Росія визнала незалежність «Л/ДНР» і почала вводити регулярні війська на Донбас. Україна назвала це прямим порушенням міжнародного права й агресією. Рада Безпеки ООН засудила Росію і закликала вивести війська. США та Євросоюз пообіцяли санкції РФ. Уся Європа, США, Канада, Австралія не визнали «Л/ДНР».