Монополія українського телеефіру каналами чотирьох олігархів, запроваджена Зеленським, – це незаконно, недемократично і несправедливо

20.03.2022 10:01   -

Відомий український журналіст, телеведучий та медіаменеджер, народний депутат України від “Європейської солідарності” Микола Княжицький відреагував на затверджене указом президента Володимира Зеленського рішення РНБО про суттєве обмеження кількості телевізійних мовників у національному марафоні

Відповідна заява Княжицького розміщена сьогодні, 20 березня 2022 року, на офіційній сторінці політика.

“Хтось підсунув Зеленському на підпис указ про затвердження рішення РНБО, відповідно до якого мовити в ефірі мають право лише “Інтер”, “Плюси”, “Україна” і ICTV, які роблять спільний марафон. Вороги у владі штовхають президента не на боротьбу з Росією 24, яку включили у Мелітополі, а на боротьбу з українськими патріотичними каналами, які на відміну від Інтера не підтримували ОПЗЖ і не прославляли агресора”, – пояснив ситуацію Микола Княжицький.

На його думку, “це незаконно і несправедливо”.

“Еспресо”, наприклад серед партнерів має BBC , Радіо Свобода , France 24 інших міжнародних партнерів. “Еспресо “транслюють кабельні мережі Європи і багатьох інших континентів”, – наголосив Княжицький.

“Народ воює за свободу, а не за диктатуру, за український погляд на світ, а не за “русскій мір”… Я готовий підтримати Зеленського і підтримую у спільній боротьбі з агресором. Але ця боротьба за демократичний світ, а не за диктатуру”, – додав Микола Княжицький.

Що ж стосується загадано вище рішення РНБО та пов’язаного із ним президентського указу, то нардеп обіцяє “особисто звернутися з цього приводу до усіх депутатів Європарламенту, Конгресу і Сенату США, парламентів країн ЄС”.

“Останній раз “Еспресо” закривав Янукович. На Майдані. Не вийшло. У Путіна і його союзників, які підсунули цей указ Зеленському теж не вийде. Сподіваюся, Зеленський вижене ініціаторів цього указу за “русскім кораблем”, – нагадав Микола Княжицький.