Молодь обирає академію сухопутних військ – рекордний набір за всю історію

02.09.2020 09:26   -

Урочиста церемонія з нагоди Дня знань та початку нового навчального року відбулася в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, – повідомляє АРМІЯ INFORM.

Начальник Національної академії генерал-лейтенант Павло Ткачук зазначив, що цьогорічний набір до Академії — один з найбільших за всю її історію — понад 850 осіб!

— Найбільший конкурс, як не дивно, був на факультет бойового застосування військ і становив 3-4 особи на одне місце. Загалом конкурс був дуже великим. Це дуже приємно й це дало нам змогу відібрати найкращих! — зазначив очільник вишу.

Ще один рекорд цієї вступної кампанії в Академії — велика кількість дівчат, що були зараховані до видового навчального закладу. Більше ніж 100 представниць прекрасної статі приступили до навчання в стінах Академії. А поступало їх понад 350!

Важливо, що майже 170 першокурсників Національної академії — учасники бойових дій на Сході країни, які вже мають значний бойовий і військовий досвід.

Привітав вихованців видового військового вишу та наставників з Днем знань і початком нового навчального року й Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

— Вам випала честь навчатися у славетному навчальному закладі, який є носієм найкращих традицій і світового досвіду. З початком російської агресії проти України офіцери-випускники Академії серед перших вступили в бій з ворогом. Сьогодні вони є основою офіцерського складу угруповання операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. Тож ви — майбутня еліта Збройних Сил, — зазначив під час виступу Командувач Сухопутних військ ЗС України.

Начальник Національної академії сухопутних військ вручив першокурсникам символічні «ключ до знань» та «залікову книжку» вихованця вишу. Зі свого боку від імені першокурсників Національної академії з промовою виступила курсантка Інна Дудник, яка запевнила присутніх, що нове молоде поповнення Академії докладе всіх зусиль, аби не підвести колектив і виправдати всі сподівання.

Перш ніж почати урочистості, високоповажні гості поклали квіти до пам’ятного знака Героям-випускникам Національної академії, які загинули, боронячи нашу Батьківщину від збройної агресії Російської Федерації.

Урочиста церемонія з нагоди початку Дня знань відбулася на стадіоні навчального закладу з дотриманням усіх карантинних вимог, – йдеться у повідомленні.