Міністр МОЗ Степанов хоче подовжити “локдаун”

12.01.2021 19:13   -

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив про те, що він хотів би подовжити жорсткий карантин, що запроваджено в Україні з 8 січня, і уже веде консультації щодо можливості продовження “локдауну” після 24 січня. Про це повідомляє УП із посиланням на заяву Степанова в ефірі телеканалу 24.

Степанов заявив, що у нього вже є всі підстави для продовження суворого карантину, незважаючи на те, що кНагадаємо, арантин діє всього лиш кілька днів і робити висновки про його ефективність ще зарано.

Я наполягаю на тому. Я, мої радники, провідні епідеміологи нашої країни (наполягаємо – ред.) щодо продовження цього карантину…По-перше, у нас були січневі свята, які супроводжувалися масовими святкуваннями, переміщенням людей, коли їздили до родичів. Все це потенційно дуже вплине на зростання кількості хворих на COVID-19. По-друге, у нас є щороку сезонне зростання хворих на грип, яке починається саме в січні і дуже важливо на цьому піку хвороби збити…“, – заявив Степанов.

Нагадаємо, що Степанов уже встиг викликати народне обурення – на зауваження українців про те, що в супермаркетах заборонили продавати навіть шкарпетки та нижню білизну, міністр нахабно відповів, що про ці товари треба було подбати раніше.

“Тобто ми заздалегідь, за місяць розповіли і показали, що буде можливо в країні, а що – неможливо. Достатньо чітко розповілиІ я вважаю, що ці 16 днів, які ми відвели на цей карантин, можливо було до них підготуватися. Що таке підготуватися? Точно було можливо розрахувати, яка кількість нових шкарпеток або футболок потрібна людині на цей час”, – заявив Степанов.

Цікаво, як відповідатиме міністр на зауваження українців, якщо локдаун буде продовжено?

Максим Степанов - Міністр охорони здоров'я занижує рейтинг Зеленського |  РБК-Україна