Мешканець Мічигану зірвав джек-пот в мільярд, але готівкою можна взяти лише половинку

23.01.2021 19:52   -

Людина в Мічигані виграє джек-пот Mega Millions у розмірі 1 мільярд доларів, що є другим за розміром в історії лотореї.

Розмір джек-поту ріс з 15 вересня, коли було зафіксовано попередній виграш у Вісконсині. В Mega Millions заявляли, що це найдовший відрізок часу без виграшів у лотерею, а шанси на виграш були 1 до 302 575 350.

Виграшний квиток було продано у передмісті Детройта. Виграшні номери були 4-26-42-50-60 з номером Mega Ball 24.

Ідентифікація переможця не розкрита, але відповідно до правил державної лотереї вони повинні заявити про виграш.

Переможець матиме два варіанти отримання рекордного призу, – йдеться у повідомленні лотереї:

“Перший – це ескалююча рента, яка пропонує початкову суму, а потім щорічні виплати впродовж 29 років. Гравець також може вибрати одноразовий готівковий платіж приблизно 739 млн. доларів. Якщо гравець вибере варіант готівки, він отримає близько 530 млн. доларів після стягнення податків”.

Це другий за розміром джек-пот в історії Mega Millions та третій за величиною в історії лотерей США, заявили представники лотереї Mega Millions. Але найбільший у світі приз становить лото 1,537 мільярда доларів, виграних жителем в Південній Кароліні 23 жовтня 2018 року, він, як і раніше, є найбільшим з коли-небудь присуджуваних за одним квитком.

Мічиган є один із засновників “Мега мільйонів”.

“Близько 97 центів з кожного долара, витраченого на лотерейні квитки, повертається державі у вигляді внесків до державного Фонду шкільної допомоги, призів гравцям та комісій продавцям та роздрібним продавцям”, – йдеться у повідомленні державної лотереї. 

“У 2019 фінансовому році Лотерея забезпечила понад 1 мільярд доларів державним школам Мічигану, що є п’ятим внеском поспіль. З моменту свого створення в 1972 році Лотерея внесла більше 23 мільярдів доларів на підтримку державної освіти в Мічигані”.

Переможцями цього розіграшу стали двоє людей у ​​Флориді, один у Меріленді, один у Міссурі, один у Нью-Джерсі, один у Нью-Йорку та два у Пенсільванії. Кожен візьме додому 1 мільйон доларів. 

Також двоє людей – один у Північній Кароліні та один у Вірджинії – виграли по 2 мільйони доларів.

У грудні житель Франції виграв в лотерею рекордну для Європи суму  200 млн євро. Le Parisien підрахувала, що на ці гроші він зможе купити два літаки Airbus A320, більше 4 000 золотих злитків, оплатити понад 2400 ночей в найдорожчому готельному номері в світі в Лас-Вегасі або придбати 12 гіперкарів Bugatti La Voiture Noire.