У нашій області СБУ схопило лідерів банди, яка виготовляла і торгувала наркотиками

23.01.2021 14:26   -

Служба безпеки України припинила на Січеславщині діяльність організованого злочинного угруповання, яке спеціалізувалось на виготовленні, контрабанді та збуті наркотиків, – повідомляє СБУ.

“У ході проведення багатоетапної спецоперації оперативники спецслужби встановили, що зловмисники належать до однієї з гілок так званого злочинного угруповання «Двадцятівські». «Філія» діє на території Кривого Рогу, де зловмисники організували нарколабораторію з виготовлення психотропної речовини метамфетамін. Для забезпечення безперервної діяльності нарколабораторії ватажки угруповання налагодили канал контрабандних поставок прекурсору псевдоефедрин з однієї з суміжних країн.”

Переправляли до України під виглядом харчових продуктів, а збували в декількох областях, а також збували за кордоном, у Європі.

Нарколабораторія діяла щонайменше протягом року, і щомісяця виготовляла понад 10 кілограмів метамфетаміну вартістю за цінами чорного ринку понад 8 мільйонів гривень.

Наприкінці січня поточного року на завершальному етапі спецоперації у Дніпропетровській та Львівській областях правоохоронці провели 20 обшуків за адресами проживання активних учасників угруповання, а також за місцями виготовлення та зберігання наркотиків.

За результатами проведення слідчих дій, вилучено майже 3 кг психотропів, 4,4 кг псевдоефедрину. Також виявлено дві одиниці короткоствольної вогнепальної зброї, лабораторне обладнання та приладдя для виготовлення метафетаміну, готівку на суму понад 200 тисяч гривень та більше ніж 9 тисяч доларів США, два пристрої негласного отримання інформації, чорну бухгалтерію, мобільні телефони, банківські картки, пакети з розфасованими наркотиками та інші докази злочинної діяльності.

Наразі чотирьом особам повідомлено про підозру за збут наркотиків і прекурсорів. Стосовно інших учасників угруповання процесуальне рішення буде прийнято після завершення експертиз вилучених предметів та речовин. Лідерів ОЗУ затримано відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Операція з викриття угруповання проводилась Головним управлінням по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю спільно зі слідчим відділом Управління СБ України у Львівській області під процесуальним керівництвом Львівської обласної прокуратури.