Мешканець Дніпра облаштував підпільний алкогольний цех у власному подвір’ї

08.07.2021 18:25   -

Мешканець м. Дніпра організував та налагодив схему з незаконного масового виробництва, зберігання та збуту фальсифікованих алкогольних напоїв просто у власному дворі. Про це повідомляє Сектор комунікацій та зв’язків з громадянами Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області.

Розгорнув свій протиправний бізнес фігурант справи подалі від сторонніх очей, на території свого приватного домогосподарства одного з садівничих товариств, де і розташував підпільний цех. Так звана «елітна» алкогольна продукція насправді виготовлялась “бізнесменом” в антисанітарних умовах шляхом звичайного змішування спирту невідомого походження, домішок та різноманітних ароматизаторів. Тобто, вживання такого «сурогату» становило загрозу здоров’ю та життю людей.

 Готові суміші, що імітували горілку, коньяк та інші міцні напої,  кустарним засобом розливались та фасувались у пластикову тару ємністю 0,5 та 5 літрів та у картонні коробки «bag in box» об’ємом 3 літри. Цілком зрозуміло, що реалізація цих саморобних алкогольних напоїв здійснювалася без жодних відповідних дозволів та ліцензій шляхом введення в оману споживачів щодо якості та небезпечності продукції.

Задіяне обладнання дозволяло виготовляти “сурогат” у масштабних обсягах. Комплектуючі для пакування та спирт для виготовлення фальсифікату купувались через мережу Інтернет та у подальшому отримувались у відділеннях компанії з надання поштових послуг. Збут виготовлених фальсифікованих алкогольних напоїв здійснювався через роздрібну мережу магазинів м. Дніпра, через Інтернет-мережу та при особистих зустрічах з постійними покупцями.

У ході санкціонованих обшуків податковою міліцією з незаконного обігу було вилучено товарів і устаткування на суму понад 600 тисяч гривень, з них: обладнання – на 50 тис. грн., підакцизних товарів – на суму понад 550 тисяч грн. Вартість вилученого фальсифікату (обсягом майже 1700 літрів) за цінами чорного ринку становить близько 500 тис. грн.

Головне управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області звертається до всіх, хто має інформацію про виготовлення та продаж нелегальних лікеро-горілчаних виробів, з проханням повідомляти про такі факти за телефоном «гарячої лінії» 067-68-23-364 (працює у цілодобовому режимі).