На Дніпропетровщині закликають здавати кров для поранених сьогодні у Мар’їнці

03.06.2015 18:40   -
Автор:

Лікарі Дніпропетровщини закликають всіх небайдужих здавати донорську кров для постраждалих в АТО, зокрема, під час сьогоднішнього сильного обстрілу Мар’їнки. Відзавтра всі відділення обласної станції переливання крові працюватимуть до останнього бажаючого допомогти.
Про це повідомили радник голови ОДА Тетяна Губа та головний лікар Дніпропетровської обласної станції переливання крові Антоніна Сердюк під час прес-конференції, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ”.
Радник голови Дніпропетровської ОДА Тетяна Губа повідомила, що сьогодні станом на 16:00 в результаті обстрілів Мар’їнки поранено 18 бійців з 28-ї бригади, один загинув. Також 5 осіб з місцевого населення отримали поранення, одна людина загинула.У Дніпропетровськ спецавтобусом і літакам були доставлені 12 поранених.
«Сьогодні в Дніпропетровську область спецавтобусом з 66-го військово-польового госпіталю доставлені 11 осіб, з них 5 осіб поранених. Також надійшов борт, доставлено 7 осіб: двоє у важкому стані, знаходяться на штучній вентиляції легень. Бійці доставлені в лікарню ім. Мечникова, ще один доставлений в 16-у лікарню. Інші хлопці доставлені в госпіталь» – сказала вона.
Головний лікар станції переливання крові Антоніна Сердюк повідомила, що з 4 червня у зв’язку з подіями в Мар’їнці всі відділення станції будуть приймати донорський матеріал незалежно від резусу і групи крові.
«На сьогоднішній день існує потреба в крові, і вона буде щоденною незалежно від групової та резус приналежності. Із завтрашнього дня ми закликаємо всіх небайдужих прийти і здати кров. У суботу, 6 червня, незважаючи на вихідний день, буде також проводитися збір крові. Ми будемо приймати донорів до останнього бажаючого», – повідомила Антоніна Сердюк.
Всі небайдужі мешканці області можуть прийти і здати кров за наступними адресами: вул. Героїв Сталінграда, 17 (обласна станція переливання крові), вул. Калініна, 53 (міська лікарня №2), вул. Ближня, 31 (міська лікарня №4), вул. Титова, 25 (медико-санітарна частина №6). Пункти прийому крові будуть працювати з 08:00.