Мешканця Дніпра катували агенти МДБ ДНР

26.01.2020 13:40   -
Автор:

Контррозвідка СБУ змогла попередити створення агентурної мережі в Україні через завербованого в Донецьку бізнесмена з Дніпра. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті СБУ.
За наявними даними, мешканець Дніпра, під час свого візиту до батьків в окупований Донецьк, був затриманий агентами спецслужб ДНР. Терористи утримували чоловіка в неволі понад два тижні, застосовуючи усілякі тортури, щоб схилити до співпраці із незаконними терористичними організаціями. Отримавши від чоловіка згоду, терористи відібрали в нього гроші й автомобіль.
Після повернення в Дніпро, чоловік мав збирати інформацію щодо патріотичних організацій в Україні і передавати ці дані терористам. На щастя, бізнесмен не передав ніякої інформації, оскільки одразу потрапив у поле зору СБУ і пізніше надав правоохоронцям усі необхідні свідчення.
Картинки по запросу сбу
«Служба безпеки України вкотре застерігає, що у зоні ризику та підвищеної уваги спецслужб РФ та підконтрольних їм так званих «МДБ Д/ЛНР» перебуває широкий спектр наших співвітчизників – від державних та військовослужбовців, представників правоохоронних органів, учасників АТО (ООС), національно-патріотичних організацій, до пересічних громадян України, які виїжджають до РФ чи окупованих територій для працевлаштування, з туристичною метою, відвідування родичів тощо», – наголошується в повідомленні СБУ.
Днепр.Главное