«Південмаш» купує алюміній у Росії

26.01.2020 14:09   -
Автор:

15 січня 2020 року державне підприємство «ВО Південний машинобудівний завод імені О. М. Макарова» уклало угоду з ТОВ «Промислове забезпечення «Альфа-Металл» (Росія) про постачання алюмінію на 110,00 млн руб., або 42,90 млн грн. Про це повідомляє сайт Наші гроші, посилаючись на дані в системі «Прозорро»
Із 2017 року «Південмаш» уклав із «ПЗ «Альфа-Металл» чотири угоди про постачання російського алюмінію на загальну суму 435,00 млн руб, або 315,10 млн грн. При цьому, опис угоди містить інформацію про те, що алюміній потрібен для виготовлення заводом «Південмаш» основної конструкції першої ступені ракети-носія «Antares» (раніше – «Taurus II»), головним розробником якої є американська компанія «Northrop Grumman Innovation System» (колишня «Orbital Sciences Corporation»). Ракета призначена для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію.
Картинки по запросу ракети-носія «Antares»
Якщо відкинути всі моральні і політичні аспекти даних угод, все одно не зрозуміло, чому закупівля стратегічного ресурсу у ворога стала нормою для стратегічного державного підприємства – подібна співпраця може мати фатальні наслідки як для самого підприємства, так і для оборони держави.
Днепр.Главное