Мешканці житломасиву Тополя розповіли про ремонт у власних будинках

26.07.2018 18:00   -
Автор:

У Дніпрі упродовж тривалого часу найболючішою проблемою житломасиву Тополя та й Шевченківського району загалом залишалися ліфти. Півроку назад тут не працювали близько 50% підйомників. Люди розповідають: раніше через непрацюючі ліфти чимало пенсіонерів не могли вийти зі своїх квартир на вулицю.
Об этом сообщает Интернет-издание «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» со ссылкой на пресс-службу горсовета.
«Ми дуже раді, що нарешті встановили нові ліфти, що виділили гроші на відновлення. Для людей це – чудово», – переконана мешканка одного з будинків житломасиву Ірина Реутовська.
Нині у тутешніх будинках проводять не лише капітальні ремонти ліфтів, а й вирішують інші проблеми.
«Зараз нам замінили все. Встановили новий ліфт, замінили труби в підвалі. Тепер все це прекрасно. Кабіна нова, все там поміняли. Люди приходили й питали: «У вас тут ОСББ?». Ми казали, що ні. Вони знову питали: «А що ж тоді?». Відповіли: «Ми зірвали джекпот», – розповіла місцева мешканка Галина Гунько.
За словами міського голови Дніпра Бориса Філатова, системну проблему ліфтів вдалося вирішити не лише на житломасиві Тополя, а й по місту загалом.
«Люди задоволені. Є незначні технічні складнощі, пов’язані з додатковим налаштуванням вантажопід’ємності ліфтів. Це – важливе й принципове питання, однак системну проблему з підйомниками на житломасиві Тополя, у Шевченківському районі та й по місту загалом ми фактично вирішили. Упевнений, що до кінця року у місті не буде жодного системно непрацюючого ліфта», – зазначив Борис Філатов під час огляду ремонтів.
Найнебезпечнішими для підйомників, як і для комунального господарства загалом, є дії крадіїв. Зловмисники нищать майно, а награбоване за копійки здають до пунктів прийому металобрухту. Утім, системна боротьба мерії з такими нелегальними точками збуту дозволила переломити ситуацію.
Так, за даними поліції, протягом останніх понад двох місяців на житломасиві Тополя не зафіксували жодної крадіжки ліфтового обладнання, у той час, як раніше їх було близько 2-3 щодня. Водночас у будинках існує проблема кабелів операторів Інтернет-провайдерів. Дроти «розкидані» по всім під’їздам. Крім загального не надто естетичного вигляду, деякі кабелі неможливо використовувати.
«Як мені звітують підлеглі, провайдери не хочуть йти на жодні перемовини, кажуть, що це – не наша зона відповідальності, що укладено домовленості з мешканцям. Та хочеться попередити провайдерів: руки в нас дійдуть й до них. Тож, або вони нормально прокладатимуть свої комунікації всередині під’їзду – в коробах, або ми використовуватимемо всі наявні в нас можливості та застосовуватимемо практику інших територіальних громад, зокрема Харкова», – наголосив Борис Філатов.