Мешканці Кривого Рогу мерзнуть у своїх оселях через бездіяльність міської влади

26.10.2017 18:30   -
Автор:

Через бездіяльність міської влади Кривого Рогу місцеві мешканці мерзнуть у власних оселях. Попри різке похолодання у будинках та муніципальних установах досі не підключили опалення. Причина – величезні борги міста перед НАК «Нафтогаз України».
Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрій Голик, повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
Критична ситуація повторюється у Кривому Розі щороку, однак для місцевої влади, вочевидь, її вирішення – досі не на часі. Тому борги перед акціонерною компанію лише зростають, а початок опалювального сезону постійно затримують.
«Станом на сьогодні борг Кривого Рогу за газ перевищує 1 млрд грн. Для запуску опалення там, щоб Нафтогаз розпочав постачання газу, згідно з підписаною міськрадою Кривого Рогу реструктуризацією, потрібно 160 млн грн. КП Кривого Рогу заборгувало Криворізькій ТЕЦ, Криворізька ТЕЦ винна Нафтогазу. Стандартна ситуація для Кривого Рогу, яка повторюється щороку і яку міськрада Кривого Рогу навіть не намагається вирішити, сподіваючись, що «минеться». Не минеться», – написав Юрій Голик.
Він зауважив, що проблеми з опаленням мають зараз чотири міста області. Однак саме у Кривому Розі ситуація найгостріша.
За словами Юрія Голика, влада Кривого Рогу (міським головою Кривого Рогу є Юрій Вілкул, батько одіозного нардепа Олександра Вілкула) не зробила нічого, щоб вчасно розпочати цьогорічний опалювальний сезон.
За свою недбалість «міцним господарникам» доведеться відповідати, перш за все, перед місцевою громадою.