Меркель попередила про нові санкції для Росії від ЄС в разі нападу на Україну

26.11.2021 07:50   -

В разі загострення ситуації на сході України і військового вторгнення Росії на українську територію Євросоюз має бути готовим до введення додаткових санкцій проти РФ. Про це заявила в. о. канцлера Німеччини Ангела Меркель, – повідомляє Reuters.

Однак Меркель наполягає, що деескалація конфлікту є значно кращим виходом із цієї ситуації.

«Будь-яка подальша агресія проти суверенітету України дорого коштуватиме», – сказала Ангела Меркель на спільній прес-конференції в Берліні з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецким.

В. о. канцлера також заявила, що Євросоюз має об’єднати зусилля у питаннях «використання мігрантів як зброї» Білоруссю та розміщення військ Росії поблизу її кордону з Україною.

Раніше кілька американських ЗМІ повідомляли, що розвідка США вважає дуже імовірним вторгнення Росії в Україну. Глава розвідки України Кирило Буданов зазначав, що військова операція може розпочатися наприкінці січня – на початку лютого і що з метою підготовки до неї Росія влаштовує в Україні мітинги. Кремль називав вкидами повідомлення про можливе вторгнення, і не виключав, що це «камуфляж для прикриття агресивних помислів».

Як повідомлялося, аналітики визначили, що Росія продовждує перекидати техніку до кордонів з Україною.