Маск готується до випробування чергового міжпланетного шатлу Starship

27.12.2020 11:28   -

Невдачі не лякають Ілона Маска та інженерів з його компанії SpaceX – попри невдале приземлення попереднього прототипу, уже встановлено на стартову платформу черговий, дев’ятий прототип міжпланетного космічного корабля Starship SN9, – повідомляє УП.

Starship SN9 встановлено на пусковому комплексі в містечку Бока-Чіка, штат Техас. Встановлення мали завершити ще 14 грудня, але прототип впав в ангарі і пошкодив закрилки. Тестування SN9 розпочнеться найближчими днями – повідомили в компанії.

Випробувальний запуск чергового прототипу, скоріше за все, відбудеться уже в січні 2021 року.

Окрім того, відбулося також пробне встановлення на стартову платформу космічного корабля SN10 – раніше Маск заявив про намір використовувати одночасно обидва стартові майданчики у Бока-Чіка для прискорення випробувань.

Текущее состояние космодрома в Бока-Чика

Нагадаємо, що на початку грудня випробування восьмого прототипу Starship завершились некерованим падінням корабля, в результаті чого шатл вибухнув. На онлайн-трансляції зі встановленим на стартову платформу кораблем SN10 можна побачити уламки прототипа № 8.

У середу, 9 грудня, серійний номер 8 (SN8) Зоряного корабля знявся з нашої стартової площадки графства Камерон і успішно піднявся… Низький тиск у баку для палива при посадці призвів до високої швидкості приземлення, що призвело до жорсткої (і захоплюючої!) посадки“, – зазначили тоді в компанії.