Фірма, яку консультує екс-начальник податкової, захопила 30 тис га у фермерів Дніпропетровщини

18.09.2015 09:04   -
Автор:

30 тис га земель, якими користувалися фермери Дніпропетровської області опинились в оренді ПП «Техсервіс». Про це йдеться в сюжеті Олександра Курбатова для «Слідства. Інфо».
Фермери отримали в довічне користування 30 тис га родючих земель у Новомосковському районі Дніпропетровської області на початку 90-х рр. Цього року вони з’ясували, що їхні поля зникли з кадастрової карти. У відділі Державного земельного кадастру фермерам повідомили, що інформація щодо користувачів їхньої землі відсутня.
У липні біля ділянок з’явилися таблички із кадастровими номерами, назвою приватного підприємства «Техсервіс» і номерами телефону, за якими фермерам повідомили, що земля їм більше не належить. Від керівників фермерських господарств також вимагали віддати половину цьогорічного врожаю.
Читайте також: Голові дніпропетровського земресурсу погрожують звільненням через ініціативність
Як з’ясувало «Слідство. Інфо», у грудні 2012 року з’явилося розпорядження голови Новомосковської РДА Сергія Горошка, згідно з яким землі фермерів надавалися в оренду «Техсервісу» на 15 років. Сам же Горошко запевнив, що ніяких договорів оренди з приватним підприємством не підписував, і стверджує, що підпис на документі не його.
Довести, чи справжній підпис екс-голови РДА поки не вдалося, оскільки графологічну експертизу досі не зроблено.
Читайте також: Новомосковский район полностью отдан на разграбление нардепа Нестеренко, – журналист
У 2012 Горошка називали ставлеником нардепа Вадима Нестеренка, який наразі входить у фракцію Блока Петра Порошенка і є радником Дніпропетровського губернатора. Він – найбільший землевласник і монополіст на ринку виробництва хліба на Дніпропетровщині. Нестеренко був зятем екс-нардепа Анатолія Білика, членом Партії регіонів. У грудні 2012 року екс-«регіонал» працював заступником тодішнього губернатора Олександра Вілкула. Нині Горошко – помічник Нестеренка. Сам же Нестеренко стверджує, що за масштабною земельною аферою стоїть не він.
Читайте також: Если Нестеренко взяли в БПП, то я посчитал возможным назначить его советником, – Резниченко