Лобісти “Харківських угод” дістали від Зеленського державні посади

05.11.2021 09:12   -

Попри розслідування держзради нардепів причетних до “Харківських угод”, президент Володимир Зеленський роздає державні посади тим, хто голосував чи лобіював ці угоди.

“Схеми” виявили у владі Зеленського лобістів “Харківських угод” – домовленостей між Україною та РФ, згідно з якими був продовжений термін перебування російського Чорноморського флоту в Україні.

“В архіві Ради розшукали стенограму засідання за 26 квітня 2010-го. На це засідання до депутатів приходив Руслан Демченко. На той час заступник міністра закордонних справ. Сьогодні він – перший заступник секретаря РНБО. 26 квітня Демченко прийшов на комітет переконувати депутатів проголосувати за угоди, підписані у Харкові четвертим президентом України Віктором Януковичем та президентом Росії Дмитром Медведєвим”, – йдеться у розслідуванні.

Ось один із фрагментів зі стенограми засідання безпекового комітету за 26 квітня 2010-го. Говорить член комітету та на той момент народний депутат Олександр Скибінецький.

“Нам зрозуміло в підкомітеті інтереси Росії, яка підписує цю угоду, доцільність з точки зору геополітичних інтересів, з точки зору збереження плацдарму для впливу на ситуацію в Україні для РФ. Нам незрозуміло, який виграш стратегічний для безпеки України, для її інтересів“, – сказав він.

Демченка та ідею розгляду у Раді “Харківських угод” підтримали тодішні народні депутати Анатолій Кінах та Сергій Гриневецький. Через дев’ять років Зеленський призначив усіх трьох на різні державні посади. Декого – навіть в обхід закону.