Ляшко вакцинувався і … захворів на ковід

15.03.2021 19:37   -

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, після публічної вакцинації проти коронавірусу, захворів на ковід. Про це Ляшко сам повідомив у Фейсбук. Чиновник пояснив захворювання не поганою вакциною (як цілком логічно можна було би припустити), а тим, що імунітет ще не встиг сформуватися в його тілі після введення вакцини і додав, що аби не вакцина – йому було б гірше.

Отримав позитивний ПЛР на ковід. Потрапив у той період, коли імунітет від щеплення ще не повністю сформований. Як показує аналіз даних клінічних досліджень, ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становить 76% з 22 по 90 день. Рівень антитіл зберігається протягом цього періоду з мінімальним зниженням. У мене був лише 13 день після щеплення, коли з’явились симптоми, тому зрада відміняється. Але я впевнений, що саме завдяки вакцинації перебіг хвороби пройде без ускладнень і незабаром зможу повернутися до роботи!“, – написав лікар.

Ляшко попросив не “розганяти зраду” і запевнив у тому, що вакцина якісна. Для вакцинації використовувався препарат CoviShield, ліцензований аналог британської вакцини Oxford/AstraZeneca, який виробляється в Індії і який з помпою привіз в Україну міністр МОЗ Максим Степанов.

Наразі Віктор Ляшко перебуває на лікарняному.

Немає опису світлини.