КВУ: Більшість заяв Рабіновича не відповідають дійсності

20.09.2018 14:15   -
Автор:

Перевірка виступу Вадима Рабіновича показала, що рівень популізму у заявах політика не зменшився – заявили в Комітеті виборців. Народний депутат України Вадим Рабінович оперує здебільшого маніпулятивною та неправдивою інформацією у своїх публічних виступах.
Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», проаналізувавши один із останніх виступів політика (9 вересня) на телеканалі «112 Україна» під час програми «Хто кому Рабінович», повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на “ГЛАВКОМ“.
Для аналізу експерти відібрали декілька фактів, на які спирався Вадим Рабінович під час своїх виступів. З п’яти проаналізованих заяв політика дві були маніпулятивними, ще дві неправдивими і лише одна виявилась правдою. «Перевірка виступу Вадима Рабіновича показала, що рівень популізму у заявах політика не зменшився. Окрім цього, народний депутат продовжує маніпулювати та озвучує неправдиву інформацію», – прокоментував результати дослідження голова Комітету виборців України Олексій Кошель.
Серед останніх заяв Рабіновича:
1) Свинина подорожала за последний месяц на 49 грн.
Насправді: 7 вересня асоціація «Свинарі України» повідомила, що середня ціна на свинину 1-ї категорії в живій вазі підвищилися на 2 гривні, тобто «до», а не «на» 49 гривень порівняно з серединою серпня.
2) Омелян сказал, что украинцы разработали и построят платную дорогу Киев-Львов. Он сказал, что стоить будет примерно 700 евро путь туда и назад. Как с этими психами разговаривать, если он хочет построить дорогу, на которой, он считает, каждый (буде платити – ред.) 700 евро.
Насправді: Міністр інфраструктури не озвучував вартість проїзду українським автобаном. За його словами, про ймовірну вартість проїзду можна говорити лише після проведення тендеру.
3) У меня в Facebook почти 100 тысяч подписчиков.
Насправді: На своїй офіційній сторінці у соцмережі Facebook політик має понад 90 тисяч підписників.
4) Они (заробітчани – ред.) сами еще работают, привозят сюда (гроші – ред.) Ви их называете всякими нехорошими словами и сейчас хотите пенсии лишить. Где логика ваша?
Насправді: Маніпуляція. Для отримання пенсії українці повинні мати достатній страховий стаж. Українці, які мають стаж згідно з законодавством, та сплачували внески до Пенсійного фонду, мають право на отримання пенсії в Україні. В тому числі й ті, хто працював за кордоном.
5) Как можно назначать на все главные посты в Украине, обязательно условие, что б ты занял крупный главный пост – это наличие какого-нибудь зарубежного паспорта: Абромавичус, Деканоидзе, Згуладзе.
Насправді: Маніпуляція. Дійсно, у 2014 році деякі керівні державні посади зайняли вихідці з інших країн. Проте закордонний паспорт аж ніяк не був умовою призначення на високий пост.