День подяки у Дніпрі відзначать з широким розмахом

20.09.2018 14:30   -
Автор:

22 вересня у Дніпрі, на Фестивальному причалі, відзначатимуть День подяки. Серед найяскрвіших программ на PODYAKA FEST дніпряни зможуть послухати Духовий оркестр зі Швейцарії, побачити справжнього голлівудського актора Стівена Болдвіна, та скуштувати найсмачніший 100-кілограмовий пиріг із гарбуза. Свято відзначатимуть вдруге, і цього року воно набуде масштабного розмаху.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на пресс-службу Дніпровської міської ради.
Традиція святкувати День подяки має християнське коріння. Найбільш поширена вона у європейських країнах і Сполучених Штатах Америки. В Україні це свято відзначали здебільшого у протестантському середовищі, а національного масштабу воно почало набувати після Революції гідності. Головною святковою подією у Дніпрі буде масовий захід PODYAKA FEST. На всіх чекає цікава програма, яку відкриє виступ духового оркестру зі Швейцарії. Далі свято продовжать змагання із силового екстриму. Родзинкою заходу буде рекордно великий гарбузовий пиріг вагою 100 кг. Його планують розділити на 5 тисяч порцій.
З 12:00 на Фестивальному причалі та вздовж набережної працюватимуть різні локації: майданчики для дітей, фотозони, фуд-корти, майстер-класи, художні виставки. Також у програмі – ярмарок виробів народних майстрів та фестиваль соціальних проектів. Спеціальні гості свята – відомий голлівудський актор Стівен Болдвін та переможець п’ятого сезону головного вокального шоу України «Голос країни» Антон Копитін. Загалом організатори очікують на святі близько 10 тисяч гостей. Кульмінацією святкування стане вечірній гала-концерт, який почнеться о 18:00.