Культовий російський режисер Андрій Звягінцев перебуває у надважкому стані через ковід

20.09.2021 08:09   -

В середині серпня після перенесеного коронавируса Звягінцев був вивезений на лікування до Німеччини з майже 90%-им ураженням легень, – повідомляє видання The Bell. Джерела підтвердили, що стан режисера був украй важким – ураження легень становило 92%, він перебував на апараті штучного підтримання життя.

Однак нещодавно Звягінцев був відключений від всіх систем життєзабезпечення. Тепер лікарі готуються виводити його зі стану штучної коми.

Звягінцев заразився коронавірусом у липні і був госпіталізований в Федеральний науково клінічний центр ФМБА, потім – в міську лікарню імені Давидовського.

Андрій Звягінцев – російський режисер, володар головного призу Венеціанського і лауреат Каннського кінофестивалів, дворазовий номінант на премію «Оскар» в категорії «Кращий фільм іноземною мовою» за фільми «Левіафан» (2014) і «Нелюбов» (2017) . Режисеру зараз 57 років. У березні 2014 року разом з понад 200 іншими російськими кінематографістами Звягінцев підписався під зверненням до українських колег зі словами підтримки і запевненнями, що вони не вірять офіційній пропаганді Кремля, яку поширюють провладні ЗМІ, та проти російської військової інтервенції в Україну. А у серпні 2015 року режисер висловився на підтримку українського колеги Олега Сенцова, незаконно засудженого у Росії.

Нагадаємо, що 11 грудня 2020 року у віці 59 років від ускладнень коронавірусу помер інший всесвітньо відомий корейський кінорежисер Кім Кі Дук.