Куди літають українці під час пандемії

14.04.2021 10:21   -

У березні-квітні українські найчастіше купували квитки до Стамбулу, Дубая, Тбілісі, Батумі та Єревану, – повідомляє Суспільне із посиланням на пресслужбу SkyUp.

“Впродовж березня українці частіше купували квитки на ті напрямки, куди є зрозуміла політика в’їзду (наявність негативного ПЛР-тестування, установка мобільного додатку, повторне ПЛР-тестування на території країни тощо). Це такі напрямки як Стамбул, Дубай, Тбілісі, Батумі та Єреван”, — розповів авіаперевізник.

Згідно з повідомленням, показовим прикладом є Стамбул, який упевнено утримує лідерські позиції серед уподобань українців. При цьому за цим напрямком розроблені пропозиції відпочинку, які дозволяють мандрівникам самостійно обирати зручний для себе формат. Так, окрім регулярних рейсів, доступні також короткі подорожі у форматі CityBreak (коли разом із квитком можна одразу забронювати готель за спеціальною ціною), а також вікенди, де для туристів уже розроблена програма відпочинку.

У результаті попит на цей напрямок стабільно високий: до вильотів із Києва авіакомпанія додала рейси з вильотами зі Львова та Одеси, у квітні розпочинається виконання рейсів з Харкова, а у травні — Запоріжжя. Зручний розклад польотів підходить як для короткої відпустки на 2-3 дні без відриву від своїх справ, так і для повноцінного відпочинку. 

Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” планує відновити регулярні рейси по ще 14 напрямках до липня.

Ізраїль з 23 травня відкриє кордони для вакцинованих проти COVID-19 туристів. Проте вони мають пройти ще два ПЛР тести та тест на антитіла.

Уряд Греції розглядає травень та червень як місяці, які стануть вирішальними для економіки країни. На тлі цього влада вирішила максимально продовжити тривалість туристичного сезону.

Туреччина розпочала кампанію вакцинації професіоналів туризму, аби стимулювати життєво важливу для економіки країни галузь, на яку у 2020 році істотно вплинула пандемія COVID-19. Балканська країна Албанія також розпочала кампанію масової вакцинації препаратом Sinovac (Китай) перед туристичним сезоном.

Авіаслужби Туреччини та України погодили питання щодо авіасполучення між Києвом та іншими містами України з аеропортом Газіпаша, що біля відомого турецького курорту Аланія.