Кривдники збірної України гратимуть у фіналі Євро-2020 проти Італії

08.07.2021 09:10   -

Збірна Англії вперше в історії вийшла до фіналу чемпіонату Європи з футболу, обігравши у півфіналі команду Данії. Гра відбувалася у Лондоні, на стадіоні «Вемблі». Збірна Англії вийшла у фінал престижного турніру вперше за 55 років. Команда Гарета Саутгейта обіграла Данію (2:1) в півфіналі Євро-2020, – повідомляє sportarena.

Це найдовша перерва між фіналами великих турнірів серед європейських збірних.

Останній раз Англія грала у вирішальному матчі за титул в 1966 році, коли виграла у Німеччині в фіналі чемпіонату світу (4:2).

Крім того, збірна Англії зіграє в фіналі чемпіонату Європи вперше у своїй історії.

Рахунок у матчі відкрили данці. На 30-й хвилині перший мʼяч у ворота англійців на цьому турнірі відправив Дамсгар.

Сборная Англии пропустила первый гол на Евро :: Евро-2020 :: РБК Спорт

Збірна Англії зрівняла рахунок через 9 хвилин. Це Сака простріл вздовж воріт, а капітан данців Кьяєр зрізав м’яч у власні ворота.

Рахунок 1:1 зберігся до кінця основного часу. Під час овертайму англійцям вдалося вирвати перемогу. На 103-й хвилині Рахім Стерлінг заробив пенальті, який узявся бити Гарі Кейн. Воротар данців взяв відбив пенальті, проте першим на добиванні був саме Кейн.

Англія здолала Данію | Новини на Gazeta.ua

Таким чином, Англія вперше вийшла до фіналу Чемпіонату Європи, де у матчі з Італією визначить переможця турніру. Фінальна гра відбудеться 11 червня так само на стадіоні «Вемблі» (Лондон).

Під акомпанемент данського обурення: анонс і прев'ю 1/2 Євро-2020 Англія —  Данія

Напередодні збірна Італії вийшла до фіналу Чемпіонату Європи з футболу, обігравши в півфінальному поєдинку команду Іспанії.