Косатки нападають на кораблі

02.09.2020 09:42   -

Біля берегів іспанської Галісії дві косатки атакували яхту Військово-морських сил Mirfak, яка прямувала на регату. На протязі декількох годин аналогічний інцидент стався з французьким човном, – повідомляє The Guardian.

Атаки косаток відбулися 30 серпня в районі Ріас-Байшас. У Mirfak вони відбили кермо, а у французького човна пошкодили корпус.

Обидві зустрічі відбулися в неділю, майже одночасно з різницею у кілька годин на північному заході Іспанії. Було виявлено, що на французькому човні є сліди, що відповідають косаткам, тоді як «Мірфак» – іспанська морська яхта, що прямувала до регати – втратила частину свого керма після того, як човен атакували тварини.

У понеділок морська рятувальна служба Іспанії попередила судна, які перебувають у цьому районі про присутність косаток, і попросила моряків “триматися на відстані , давати їм більше простору та інформувати берегову охорону”.

Експерти з вивчення морських ссавців (Cemma) у місті Нігран розслідують епізоди, які вони характеризують як надзвичайно незвичні.

Альфредо Лопес, біолог з Cemma, сказав, що косаток зазвичай помічають у вересні кожного року, коли кити виходять із затоки Кадіс і йдуть за тунцем у Біскайську затоку.

Він заявив, що “ці напади дуже рідкісні, і ми не бачили цього раніше”.

Косатки можуть важити до шести тонн і жити до 80 років.