Коронавірус у Дніпрі стримують героїчні зусилля лікарів

13.04.2020 08:45   -
Автор:

Станом на суботу 12 квітня у Дніпрі було зафіксовано 18 випадків захворювання коронавірусом. 5 осіб уже одужали.
Втішає те, що у Дніпрі хворі на коронавірус одужують, а не помирають – жодного летального випадку через COVID-19 тут не зафіксовано.
В умовах епідемії велика відповідальність і великий обсяг роботи лежить на лікарях. Особливо, на інфекціоністах. Саме їм ми маємо дякувати за врятовані життя дніпрян.
Серед них – лікар –інфекціоніст вищої категорії Чумак Володимир Іванович.
Вже понад місяць його інфекційне відділення № 1 у 21-й міській лікарні Дніпра приймає хворих на коронавірус і бореться за їх життя.
«Больные с подтвержденным диагнозом вирус попали к Владимиру Чумаку с разной степенью тяжести и требовали особого надзора и днем и ночью. В первые дни Владимир Иванович даже не позволял себе оставлять отделение — так и ночевал в больнице рядом с пациентами», — розказав журналістам видання 49000 головний лікар 21-ї лікарні Дніпра Микола Турчин.
Володимир Іванович має неабиякий досвід боротьби з епідеміями – у 90-х роках він приймав участь у ліквідації спалаху холери у Малій Софіїївці, пізніше розробляв діагностичні алгоритми лихоманки Ебола та МЕRS-CoV-інфекції.
Сьогодні лікарі-професіонали, загалом медики, стали тими, на кого покладається усе суспільство. А заслуги таких професіоналів як Володимир Чумак і їх значення для подолання епідемії – важко переоцінити. Щиро дякуємо нашим медикам за важкий труд!