Конгрес США ухвалив антиросійські санкції, – лишився підпис Трампа

24.07.2020 13:07   -
Автор:

Сенат США схвалив закон про бюджет національної оборони, який передбачає посиленні санкції проти газогону з РФ в обхід України «Північний потік-2» та проти «Турецького потоку». Санкції спрямовані не тільки на компанії, а і на фізичних осіб, які орендують, продають та надають судна, які використовують для прокладання труби для Газпрому.

Нагадаємо, що, як ми повідомляли раніше, 20 липня Конгрес проголосував за нові санкції проти «Північного потоку-2» та проти причетних до його будівництва компаній.

Залишилася одна перешкода – президент США Трамп, який шукає причини для вето на проголосований закон. І хоча Палата представників і Сенат ухвалили свої законопроєкти про оборонний бюджет одностайно і більшістю голосів відповідно, що достатньо для того, аби подолати вето президента Дональда Трампа, для набуття чинності потрібно ще усунути розбіжності у проєктах. Для цього розпочнуться перемовини між двома палатами американського парламенту. Ці розбіжності стосуються перейменування військових баз упродовж наступних трьох років та ліквідації пам’ятників й атрибутики на честь Конфедерації та її лідерів, – щось на кшталт нашої декомунізації.

І цими суперечками на історію хоче скористатися Трамп, він заявив, що його адміністрація не розглядатиме перейменування баз – назвавши це спробою переписати історію США, що накладе вето на оборонне законодавство, яке перейменує бази.

Раніше державний секретар США Майк Помпео звернувся до компаній-партнерів московського проєкту Nord Stream 2 і пригрозив їм наслідками. Помпео закликав  компанії припинити співпрацю з Газпромом.

Автор – Боніфацій