Комунальники Дніпра ліквідовують наслідки учорашньої негоди

12.08.2020 12:06   -

Ввечері 11 серпня в Дніпрі пройшов рясний дощ із градом та шквальним вітром. Через це було ускладнено рух електротранспорту та одного автобусного маршруту.

За інформацією виконувача обов’язки директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Олександра Лещенка, рух трамваїв та автобусів було повністю відновлено 11 серпня о 21:00, тролейбусів – о 21:40.

«Вчора були збої в русі електротранспорту через обрив контактної мережі, падіння гілок на проїжджу частину та трамвайну колію. Була затримка в русі або повна зупинка на трамвайних маршрутах № 1, № 5, № 12 та № 17, на тролейбусних маршрутах № 2, № 7, № 12, № 17, № 20. Також була затримка в русі автобусу № 88. Власними силами комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт» оперативно було усунено наслідки негоди. Працювали 7 аварійних бригад, задіяно 30 осіб та 10 одиниць спецтехніки», – зазначив Олександр Лещенко.

Як розповів заступник директора КП «Дніпровський електротранспорт» Володимир Сусленков, аварійні бригади прибрали з контактної мережі більше 30 гілок, 5 стовбурів дерев з трамвайної колії, розчистили колію від замулювання. В районі вул. Ульянова було призупинено рух трамваю № 17, там дерево зламало пантограф.

У свою чергу, працівники комунального підприємства «Гідроспоруди» працювали над розчищенням дощоприймачів від гілок, листя та сміття, яке нанесла злива. Наразі всі роботи виконано. Про це розповів заступник директора КП «Гідроспоруди» Михайло Ступак.

«Найбільше скупчення води було в середмісті та на ж/м Перемога в районі Інституту фізкультури – там, де були найбільш рясні опади. Аварійні бригади працювали всю ніч для розчищення дощоприймачів», – зазначив Михайло Ступак.

Головний інженер КП «Міськзеленбуд» Іван Білоус розповів, що комунальникам й досі надходять повідомлення про повалені дерева та гілки. Аварійні бригади працюють над усуненням наслідків негоди.

«Вже зараз надійшли повідомлення про 9 повалених дерев та сотні гілок, що впали. Зокрема, на площі Героїв Майдану повалені 50-річні ялин. Більшість дерев не сухі, а живі. Їх вітер виривав із коренем. У першу чергу ми розчищували проїжджі частини. Сьогодні до обіду плануємо ліквідувати всі наслідки рясних опадів. Зараз працюють шість бригад», – каже Іван Білоус.