Коли почнеться опалювальний сезон у Дніпрі?

18.10.2021 17:30   -

Представники міськради Дніпра нагадали, що опалювальний сезон у Дніпрі розпочнеться, коли протягом трьох днів середньодобова температура повітря не перевищуватиме 8 градусів вище нуля за Цельсієм. Наразі, таких температурних показників іще немає.

Згідно прогнозу середньої місячної температури на жовтень 2021 року від Укргідрометцентру середня місячна температура в центральній частині України передбачається в межах 7-12°, тож коли розпочнеться опалювальний сезон – сказати важко.

Окрім того, чиновники переконують – Дніпро готовий до опалювального сезону. Роботи з підготовки були розпочаті ще навесні, коли завершився опалювальний сезон 2020-2021.

«У план капітальних ремонтів на цей рік потрапили ті ділянки, на яких траплялися аварії. Роботи були проведені у всіх районах міста. Було замінено близько 60 км тепломереж, відновлено близько 80 км теплоізоляції, встановлено близько 50 енергоефективних насосів у котельних. Важливо, що двоє нових насосів замінюють чотири старих», – зазначила помічниця директора КП «Теплоенерго» Дніпровської міської ради Анастасія Сухіна.

У 2021 році на роботи з тепло- та енергомодернізації в сфері теплопостачання було передбачено 268,5 млн грн, з них 150 млн грн – на проведення капремонтів.

«Це роботи із капітального ремонту трубопроводів опалення на 20 об’єктах на суму 92,2 млн грн, котлів в 19 котельнях – 39,5 млн грн, насосного устаткування в 7 котельнях – 18,3 млн грн. Також ще 118,5 млн грн передбачено на капремонт по вул. Артільна, 6 К», – повідомила начальник відділу фінансування невиробничої сфери управління фінансів департаменту економіки, фінансів та міського бюджету ДМР Олена Жеглова.

Котельня, що по вул. Воскресенській, 36, опалює майже сотню будівель у центрі міста. Це, у тому числі, лікарні та адмінбудівлі.

«Ця котельна працює з 1974 року. Останню реконструкцію проводили у 1991 році. Усе обладнання перед майбутнім опалювальним сезоном пройшло профілактичні ремонти. Також були проведені гідравлічні випробування теплових мереж. У цій котельні встановили два нових насоси і два нових водоміри. Чекаємо на розпорядження про початок опалювального сезону», – розповіла майстер теплової дільниці КП «Теплоенерго» Ірина Міхєєва.

На вул. Вернадського, 29 знаходиться котельня, яка опалює один дев’ятиповерховий будинок та головний корпус Інституту зернових культур.

«Тут повністю замінили котел та встановили нову горілку. Також була замінена та утеплена теплова траса, яка веде до житлового будинку», – розповів старший майстер теплової дільниці КП «Теплоенерго» Володимир Зубов.

По вул. Надії Алексєєнко, 21 розташована котельна, яка забезпечує теплом взимку 50 житлових будинків, дві лікарні, три дитячих садочки та три школи.

«В рамках підготовки до опалювального сезону тут було замінено насосну групу. Зараз заповнюємо теплову мережу, аби одразу розпочати опалювальний сезон, щойно отримаємо відповідне розпорядження», – зазначив старший майстер теплової дільниці КП «Теплоенерго» Дмитро Гризов.