Коли можна вважати людину повністю імунізованою від коронавірусу?

02.06.2021 06:22   -

Міністерство охорони здоров’я повідомило, що повна імунізація від коронавірусу настає через два тижні після отримання другої дози щеплення. До того моменту організм не має ефективного захисту від інфекції, – повідомила 1 червня пресслужба МОЗ у Facebook.

“Загалом, людина вважається повністю імунізованою від COVID-19, коли пройшло два тижні після отримання другої дози вакцини. Якщо ви вакцинувалися лише однією дозою або з моменту другого щеплення ще не пройшло два тижні — ви не вважаєтеся повністю імунізованим і ще не маєте ефективного захисту від хвороби”, — йдеться у повідомленні.

Також додається, що якщо вакциновані приймають ліки, що пригнічують імунітет, в такому разі вони “не можуть бути повністю захищені від коронавірусу”: “Навіть після вакцинації вам потрібно дотримуватися протиепідемічних вимог”.

У МОЗ нагадали, що вакцинація є “єдиним ефективним способом захистити себе від коронавірусної хвороби та повернутися до нормального темпу життя”.

Поруч із цим, у міністерстві вважають, що у результаті отримання щеплень:

  • повністю імунізовані люди можуть зменшити ризик заразити невакцинованих SARS-CoV-2;
  • повністю імунізовані люди перенесуть COVID-19 легко або безсимптомно у разі, якщо захворіють;
  • повністю вакциновані люди можуть повертатися до активностей, від яких відмовилися через пандемію.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст «чому я повинен вакцинуватися? повнстю мунзовани люди можуть зменшити ити ризик заразити невакцинованих SARS- SARS-CoV-2. повнстю мунзован люди перенесуть COVID-19 легко або безсимптомно у разі, якщо захворють. повнстю вакцинован люди можуть повертатися до активностей, вi̇д яких вi̇дмовилися через пандем.ю. навть якщо ви повнстю вакцинован, радимо все одно дотримуватися правил ггени та носити маски. вакцинация це единий ефективний спосиб захистити себе вi̇д коронаврусно" хвороби та повернутися до нормального темпу життя. контакт-центр: 800 60 20 19 vaccination.covid19.gov.ua міністерство охорони здоровя украйни видсо.-1»