Дніпро з Павлоградом забезпечать ракетний захист України

02.06.2021 06:06   -

Міністерство оборони успішно завершило випробування ракет підвищеної дальності “Тайфун-1” для реактивних систем залпового вогню “Град”, – повідомляє пресслужба Міноборони.

Міноборони підтвердило успішність чергового етапу випробувань, які нещодавно пройшли на полігоні Міжвидового центру підготовки військових частин та підрозділів ЗСУ “Широколанівський”, що на Миколаївщині. “Підтверджено середню дальність стрільби та кучність влучення”, – відзначається в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Тайфун-1

Під час третього етапу тестувань було проведено чотири успішні випробувальні пуски нових вітчизняних реактивних снарядів калібру 122 мм “Тайфун-1” (9М221Ф), котрі мають вдвічі більшу за старі радянські РС 9М22 дальність (40 км проти 20).

Реактивні снаряди калібру 122 міліметри “Тайфун-1” були розроблені “КБ „Південне“ імені Янгеля у місті Дніпрі на замовлення Міноборони у тісній кооперації з підприємствами вітчизняного оборонно-промислового комплексу. Зокрема, окрім ДП “КБ “Південне”, до розробки ракети були залучені Павлоградський механічний завод, ДП “ВО “Південний машинобудівний завод”, ДП “НВО “Павлоградський хімічний завод”, ДП “НВК “Фотоприлад”, ДП “Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів” та інші.

Тайфун-1

Ракета “Тайфун-1” оснащена осколочно-фугасною бойовою частиною масою 18,4 кілограма і має дальність польоту до 40 кілометрів. Крім “Граду”, її також можна використовувати на інших системах залпового вогню, таких, як “Верба” та “Береста”.

Тайфун-1