КНДР намагалася гакнути Pfizer

16.02.2021 15:01   -

За повідомленнями представників південнокорейської розвідки, Північна Корея намагалася викрасти технологію вакцин Covid-19 у американської фармацевтичної компанії Pfizer.

Керівництво Північної Кореї зацікавлене в можливості отримати вакцини від коронавірусу через програму COVAX, що діє за підтримки ООН. Однак, для того щоб розпочати масове щеплення, доведеться частково відкрити кордони, надати повноваження іноземцям, тобто відмовитися від головного принципу самостійності режиму — «чучхе».

Відтак, аби не відкривати кордони і не наражатися на небезпеку від вірусу свободи, КНДР воліє дістати доступ до вакцин в інший спосіб.

Інформацію про атаку хакерів із КНДР поширила південнокорейське національне агентство розвідки, яке передусім прозвітувало про це перед місцевими депутатами. Однак наразі невідомо, які саме дані змогли викрасти хакери, – повідомляє місцеве інформаційне агентство  Yonhap.

Офіційно КНДР не повідомила про жоден зафіксований випадок коронавірусу. Однак у країні вжили низку заходів, зокрема закрили кордони та посилили контроль.