КМІС: 56% українців категорично проти легалізації азартних ігор

18.12.2019 09:45   -
Автор:

З 19 листопада до 13 грудня 2019 Київський міжнародний інститут соціології в рамках Всеукраїнського дослідження “Думки і погляди населення України (Омнібус)” вивчив думку населення України про легалізацію грального бізнесу
За даними дослідження, 62% респондентів знають, що на розгляді в парламенті знаходяться одночасно кілька законопроектів з легалізації грального бізнесу.
У той же час на питання “Чи підтримуєте ви легалізацію грального бізнесу” 56% опитаних відповіли, що повністю не підтримують. Ще 19% респондентів підтримують легалізацію азартних ігор, але за умови, що для цього відведені спеціальні ігрові зони або локалізовані місця. Повністю підтримують легалізацію грального бізнесу 18%.
Респондентам ставилося запитання про те, які ігри з наведеного для них списку все-таки можуть бути дозволені в Україні легально. Майже половина опитаних (50%) вважають, що це можуть бути лотереї; 22% – букмекерські ставки; 19% висловилися за казино. 37% відзначили, що жодна з азартних ігор не може бути легалізована в Україні.
52% жителів України ставляться негативно до того, що президент Володимир Зеленський схвалює легалізацію грального бізнесу.